T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / BUCA - Avukat İlhan Ege Anaokulu

2022-2023 ÖN KAYIT DUYURU VE EVRAKLARI

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KAYIT İŞLEMLERİ DUYURUSU

 

        Okulumuz 2022-2023 eğitim-öğretim yılı ile ilgili kayıt işlemlerini, bakanlığımızın belirleyeceği çalışma takvimine göre yürütmek amacındadır.

       Bilindiği üzere okulöncesi kurumları da diğer ilköğretim kurumları gibi adres bölgesine göre öğrenci kaydı yapmaktadır.2022-2023 eğitim öğretim yılı için adres bölgemizdeki öğrencilerin kesin kaydı yapıldıktan sonra kalacak boş kontenjanlar için; adres bölgesi dışında, ön kayıt yaptırmış öğrenciler arasından kura yolu ile öğrenci seçimi işlemi yapılacaktır. Ön kayıt işlemleri ile ilgili doldurmanız gereken evraklar duyurumuz ekindedir. Bu evrakları doldururken dikkat etmeniz gereken hususlar;

1-Okulöncesi yönetmeliği  gereğince, seneye ilkokul birinci sınıfa kesin kaydı yapılması gereken öğrenciler öncelikli olarak kaydedilir. Bakanlığımızın okul öncesi dönemdeki çocukların okullaştırılması yönündeki planlaması nedeniyle, okulumuzda küçük yaş sınıfı açılamamaktadır. 57 ay ve 71 ay aralığında olan (Aralık 2017-Ekim 2016) öğrenci adaylarının ön kayıt başvuruları alınacaktır. 72 ay ve üzeri olan öğrencilerin ilkokula devam etmesi zorunludur.

 

2-Okulumuz ikili eğitim yapan bir kurumdur. Dolduracağınız formda "hangi devreyi tercih edersiniz?" sorusuna tek tercih yapmanız önemlidir. Adres bölgemizdeki öğrencilerin kesin kayıt işlemlerinden sonra hangi devre için kaç kontenjan açığı olduğu tespit edilecek ve buna göre öğrenci adaylarının isimleri tek bir havuzda değerlendirilecektir. Öncelikle öğle devresi olmazsa sabah devresi gibi bir seçenek sunamamaktayız. Öğle devresine talep daha fazla olacağı düşünülürse size uygun ise sabah devresini seçebilirsiniz.

 

3-Ön kayıt evrakları 27/06/2022 - 8/07/2022 tarihleri arasında, hafta içi sabah  10:00-12:30 ve öğle 13:30-16:00 saatlerinde imza karşılığı teslim alınacaktır. Pandemi nedeniyle kalabalığın ve hareketliliğin önüne geçmek için, duyurumuz ekinde sitemize yüklenmiş olan ön kayıt başvuru formunu ve diğer belgeleri hazırlamış ve  doldurmuş, çıktısı alınmış olarak gelmenizi rica ederiz.

 

4- Okul adres alanındaki aday kaydı belirlenen öğrencileri dışında, kontenjan dahilinde, Ön kayıt yaptırmış, okul adres alanı dışında olan,  öğrenciler için (başvurunun fazla olması durumunda) kız ve erkek öğrenciler için ayrı ayrı çekilecek olan kura tarihi 22 TEMMUZ CUMA günüdür. Kura çekimi okul yöneticileri ,kayıt komisyonunda görevli öğretmenler ve okul aile birliği üyeleri tarafından noter huzurunda gerçekleştirilecektir. Kurada çıkan isimler ve kesin kayıt evrakları aynı gün   okul web sayfamızda yayınlanacaktır.(avukatilhanegeanaokulu.meb.k12.tr)

Adres bölgemizde olup e okul aday kayıt sistemimizde bulunan öğrenciler ile adres dışı öğrenci belirleme kurasında kayıt hakkı kazanmış öğrencilerin kesin kayıtlarının alınması işlem tarihleri aşağıdaki şekildedir.

KESİN KAYIT TARİH ARALIĞI : 25 TEMMUZ 2022 - 29 TEMMUZ 2022 TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAKTIR. BELGELERİNİ EKSİK GETİRENLERİN KAYITLARI YAPILMAYACAKTIR..

 

Ön Kayıt İçin Gerekli Belgeler:

1.       Başvuru Formu (öğrencinin 1 adet vesikalık resmi ile birlikte *okula beraberinde getirilecektir)

2.       İkametgâh belgesi (e-devlet uygulaması üzerinden edinilebilir)

3.       Anne- Baba ve öğrencinin nüfus cüzdanı/kimlik fotokopisi

*Ön kayıt evraklarının en geç 8 Temmuz'a kadar getirilerek imza karşılığı teslim edilmesi gerekmektedir.

* ön kayıt evraklarını hazırlamış ve  doldurmuş olarak gelmenizi rica ederiz.

meb_iys_dosyalar/35/07/818808/dosyalar/2022_06/20084257_ADAY-KAYIT-FORMU.doc

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 20.06.2022 - Güncelleme: 20.06.2022 10:19 - Görüntülenme: 4524
  Beğen | 10  kişi beğendi